Pari-stammen

Benelux

Holsteneravlens Stutenstamm 95 er i Danmark bedre kendt under synonymet "Pari-stammen" efter en af de importerede hopper, holstenerhoppen Pari e. Marder, der har haft allerstørst betydning for den danske sportshesteavl.


Det hollandske magasin "Sport Horse Breeding" har i en tidligere offentliggjort en rangliste over verdens bedste dressurhoppestamme, hvor netop Pari-stammen indtager en fornem plads som nr. 10. Det skyldes naturligvis danske heste som Digby, Mastermind, Finale m.fl.
Hvis Anky van Grunsvens danske dressurhest Pari-Lani, der trænes af svenske Patrik Kittel, kommer ud på dressurbanerne med succes, så kan det give denne stærke hoppe et godt spark op ad ranglisten, der ikke helt overraskende (da undersøgelsen er udført i Holland) føres af fire hollandske hoppestammer. 

Hoppelinien her er en af Danmarks bedste hoppestammer. Pari var blandt andet mor til Benelux, der blev tildelt Åge Ravns vandrepokal for bedste danskfødte 4-års hingst.  Pari fik selv sølv for akom, og hun var moer til Pari-Fine, der fik guld for afkom. Pari-Fine var bl.a. mor til 2 elitehopper, Øxenholm Parieuse (med bronzemedalje) og Parisan, der ligeledes har fået sølv for afkom.  Hun var ligeledes mor til Pari-fini, der ligeledes er elitehoppe. 
Øxenholms Pariuse er mor til Øxenholms Pamina, der er mor til Digby!  Derudover er hun mor til sølvmedaljehoppen Day-dream og den kårede hingst Mastermind. 
Pari-fine blev mor til bl.a Øksenholms Plaisir (broncemedalje) og ERDH Parisienne.
 
Pari var fløjhoppe i sin årgang og senere udtaget til unghestechampionatet i Herning, med bl.a. 8,5 i teknik og kapacitet.
 
 

Dotmosegaards Parimia
M: Christianslund Parizesse, har kun fået dette ene afkom indtil nu.

MM: Søbakkehus Parinella, mor til afkom der har deltaget i 4 års DSA i dr., været udtaget til eliteskuet som 2 års, et føl udtaget til eliteskuet, en RDH hoppe som ligeledes var udtaget til eliteskuet.

MMM: Øxenholm Parioli, de fleste afkom er desværre af en eller anden grund ikke blevet kåret.

MMMM: Øxenholm Parieuse, mor til ERDH hoppe (Øxenholm Pamina), kåret hingst og B-dr, sølvmedaljehoppe, avlsgodkendt hingst og B-dr samt endnu en B-dr

MMMMM: Pari-Fine, mor til EDH hoppe med 24 p. + ærespræmie til dyrskue, 23 p. for afkomsfremstilling, EBDH hoppe med 23 p. + ærespræmie til dyrskue

MMMMMM: Pari, mor til 3 DH hopper, 2 RDH hopper hvoraf den ene har fået sit "R" gennem B-status i dressur.

Mia har været til følskue 87 8 787 8. Passende stort føl, velrejst, knap i sadelleje, lemmerne passende føre, travbevægelse rummelig men savner bærring, savner bærring i galop.

Er kåret i tysk oldenborg forbund i 2013

Kåret i Westfalen

Kåret i DV (RDH) i 2016 på fløjen.

Har bestået sin egnethedstest med tidl. ejer. 8 skridt (energisk med god overtrædning) 7,5 trav (går med god bærring, dog lidt på forparten) 7,5 galop (rentaktet, men savner lidt knæ) 7,5 kap, 7 ridelighed (går lidt dyb fortil men ellers samarbejdsvillig).

 
 

Guldmedalje-samlingen fra H.B. Nielsen, Øxenholm, e. Pari-Fine DH 1176 med Øxenholm Pleasure DH 1976 (Bronze-medalje), Øxenholm Parisian EDH 1513 (Sølv-medalje for afkom), Øxenholm Parisienne DH 1798, Øxenholm Plaisir DH 1890 (Bronze-medalje), Øxenholm Parieuse EDH 1825 (Bronze-medalje), Øxenholm Pamina DH 2178 og Øxenholm Pioneer DH 339.

Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Benedikte med sin nye ridehest "Øxenholm Pamina" e. Sandro og *xenholm Parieuse Dh 1825 e. Deadly Nightshade xx DH 264 og Pari-Fine DH 1176.

Digby til OL i Hong Kong